ENERGIJA

ENERGIJA


Sobota, 08 Maj 2010 13:18  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 13615     natisni

 

Kadar  je normalen energijski pretok moten, kar pomeni, da nekje v toku obstajajo »ozka grla« ali »luknje«, se pojavijo bolezni. Velja tudi obratno, če je notranji organ podvržen bolezni, se njegova energija deformira. Težko ločimo točno mejo med tem, kadar je pretok energije moten zaradi fizičnih dejavnikov, kot je npr. visoka raven strupov v telesu in med fiziološko motnjo delovanja, ki povzročijo spremembe v pretoku energije.

Akupunktura, akupresura in druge podobne metode lahko ponovno vzpostavijo normalen energijski pretok  in bolezen, ki jo je povzročil moten pretok energije, se bo pozdravila. Vendar bo učinek samo začasen. Da bi bili v ravnovesju, moramo poleg fizičnega telesa skrbeti tudi za svoje duhovno telo.

Pretok življenjske moči je tesno povezan s stanjem mišic v človekovem telesu. Če so mišice napete, niso pretočne za nevidne energijske pretoke in to povzroča motnje v energiji, ki jo izžarevamo v okolico.

Človek, ki je notranje napet, se lahko pridruži skupini sproščenih ljudi in brez besed spremeni splošno razpoloženje - kot bi njegova napetost obvisela v zraku. Na ta način drugi ljudje, ne da bi se tega zavedali, zaznajo negativno energijo. Ta napetost povzroča neravnovesje univerzalnega energijskega polja in prikliče sile, ki ga znova vzpostavijo. Ponovno ravnovesje se lahko vzpostavi tako, da se energija skupine izenači, ali pa tako, da se odvečni potencial uravnovesi z energijo nasprotnega predznaka. Posledica tega bi bilo na primer zabavanje skupine na račun prenapetega človeka.

Človekovo razpoloženje in vitalnost sta neposredno povezana z njegovo življenjsko močjo. Če se človek počuti potrtega, pod stresom, izžetega, utrujenega ali apatičnega, to pomeni, da mu primanjkuje življenjske energije. Sama fiziološka energija ne more vzdrževati visoke ravni vitalnosti. Človek je lahko fizično utrujen, pa je ne glede na to zadovoljen in poln energije. Prav tako velja obratno, človek ima lahko zadovoljene vse potrebe in ga nič ne teži, pa se lahko kljub temu počuti depresivno in apatično.

Prosta energija je tista, ki igra glavno vlogo v človekovem aktivnem odnosu do življenja. Če vam ni do ničesar, potem vam očitno primanjkuje energije. Kadar je energije premalo, se sicer lahko pripravite do tega, da opravljate rutinske stvari, vendar bo zelo težko prevzeti kakršnokoli iniciativo. Za vsako človekovo akcijo stoji namera. Če ni proste energije, tudi namera ne more obstajati.

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 15:38