Preprečimo nastanek bolezni srca

Preprečimo nastanek bolezni srca


Sobota, 08 Oktober 2011 09:02  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 3490     natisni

Zdravo in radostno srce

 

Vemo, da bolezni srca niso redke in prav zaradi te umre veliko ljudi.
Zelo pomembno je, da ljudje skrbimo za svoje srce. Neprimerna je hrana, ki vsebuje veliko maščob. Premastna hrana, premalo telesne dejavnosti in kajenje povzročajo moteno delovanje srca. Na vse to lahko vplivamo. Srce nas nikoli ne napade, vselej ga napadamo mi.

Na čustveni ravni predstavlja srce, obenem s krvjo, ki jo črpa, ljubezen, radost in prve vezi z družino. Ljudje z motnjami v delovanju srca imajo običajno nerešene družinske težave, ki jih oropajo veselja in ljubezni. Morda se bojijo radosti in ljubezni in jima zato preprečujejo vstop v svoje življenje. Zapreti srce ljubezni pomeni zaloputniti vrata življenjskemu toku, ki išče pot do srca.

Da bi razumeli čustvene vzroke za bolezni srca, se moramo vrniti k vprašanju odpuščanja. Duhovna lekcija odpuščanja je zelo težka, pa vendar se je moramo naučiti, če hočemo res ozdraveti. Vsi imamo za seboj izdajstva, izgube ali nasilje. Odpustiti ljudem, ki so jih povzročili, je del duhovnega zorenja. Navsezadnje gre za preteklost, ki je ni mogoče spremeniti. Če ne mislimo več nanjo, se osvobodimo njenih spon. Ko se s preteklostjo ne ukvarjamo več, lahko svobodno za-živimo v sedanjosti. Dokler smo ujetniki preteklosti, ne moremo biti srečni, zdravi, uspešni in svobodni. Tudi odpuščamo ne. Gre za temeljna vprašanja in naš poglavitni duhovni nauk je učenje odpuščanja, ljubezni do sebe in življenja v sedanjosti. In srce ozdravi.

Enkrat dnevno mirno sedite in si položite roko na srce. Pošljite mu ljubezen in dovolite si občutiti ljubezen, ki jo srce hrani za vas. Bilo je za vas, še preden ste se rodili in služilo vam bo, kolikor dolgo se boste odločili živeti. Pokukajte vanj in poglejte, ali nemara skriva grenkobo in zamero. Obzirno jo odstranite z odpuščanjem in razumevanjem. Ko bi vam uspelo videti celotno podobo, bi razumeli nauk. Pošljite ljubezen vsem članom svoje družine in jim odpustite. Prav tako pošljite ljubezen vsem, ki jih poznate in so vam kadarkoli storili krivico in jim odpustite. Ponovno pošljite ljubezen v svoje srce in si odpustite vse, kar vam leži na duši. Znebite se občutka krivde in prenehajte se že enkrat obsojati. Občutite, kako se srce sprošča in umirja. Vaše srce je ljubezen in kri, ki se vam pretaka po žilah, je radost. Sedaj srce ljubeče poganja radost po telesu. Vse je dobro in varni ste.

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 15:38