Cenjenje ali hvaležnost?

Cenjenje ali hvaležnost?


Nedelja, 25 Avgust 2013 13:34  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 3069     natisni

Hvaležnost in cenjenje

 

Najprej razložimo razliko med, recimo, hvaležnostjo in cenjenjem. Veliko ljudi ju uporablja izmenično, toda mi v njiju nikakor ne čutimo enake vibracijske esence. Kajti, ko čutite hvaležnost, pogosto gledate na boj, ki ste ga prestali. Z drugimi besedami, srečni ste, da ste ga prestali, a se še vedno malce dotikate vibracije »boja«. Med njima je torej podobna razlika kot med inspiracijo, ki je klicanje k temu kar-ste, in motivacijo, s katero se želite pripraviti do nečesa.

Cenjenje je vibracija resnične ljubezni, tisti občutek zaljubljenosti, tisti občutek, ki ga dobite včasih, ko koga vidite in čutite, da se pomikata eden skozi drugega ..., tisti občutek, ki ga imate, ko gledate nedolžnega otroka in čutite njegovo lepoto in moč. Ljubezen in cenjenje sta identični vibraciji.

Cenjenje je vibracijska usklajenost s tem kar-ste. To je odsotnost upora. To je odsotnost dvoma in strahu. To je odsotnost samozatajevanja ali sovraštva do drugih. Cenjenje je odsotnost vsega, kar občutite kot slabo, in prisotnost vsega, kar občutite kot dobro. Ko se osredotočate na zaželeno - ko pripovedujete zgodbo o življenju, kakršnega si želite, - prihajate bližje in bližje cenjenju in ko ste tam, vas močno potegne k vsem stvarem, ki se vam zdijo dobre.

Cenjenje

 

Cenjenje je vklopljenost, naravnanost in razvnetost. Cenjenje je vibracijska usklajenost s tem, »kar sem postal«. Ko sem v stanju cenjenja, sem »usklajen z vsem, kar sem.«

Ko ste v stanju cenjenja, vse, kar gledate, vidite skozi oči Izvora. In ko ste v takšnem stanju, lahko hodite skozi gnečo na ulici, na kateri mrgoli vseh mogočih stvari, ki jih drugi ljudje kritizirajo ali jih celo skrbi zanje, in vi do njih nimate dostopa, ker vaša vibracija cenjenja za vas izbira stvari z drugačno vibracijo.

Stanje cenjenja je stanje Božanskosti. V stanju cenjenja ste to kar-resnično-ste. Stanje cenjenja je to, kar ste bili na dan, ko ste se rodili, in to, kar boste v trenutku, ko umrete. In če bi bili v vaši koži, bi k temu stremeli vsak trenutek.

Joseph Campbell je temu rekel blažena sreča in mi mislimo, da je to enako: »Sledite temu, kar vas osrečuje.« Toda včasih ne dobite niti sapice sreče z mesta, kjer se nahajate. Zato pravimo, če ste obupani, sledite svojemu maščevanju; pojdite s tokom. Če čutite maščevanje, sledite svojemu sovraštvu; s tokom je. Če čutite sovraštvo, sledite svoji jezi; s tokom je. Če ste jezni, sledite svojemu razočaranju; s tokom je. Če ste razočarani, sledite upanju; s tokom je. In ko enkrat začnete upati, potem ste v bližini cenjenja.

Hvaležnost

 

Ko enkrat pridete v vibracijo upanja, začnite pisati sezname stvari, ob katerih se počutite dobro in z njimi zapolnite vse zvezke. Napišite sezname pozitivnih stvari. Napišite sezname stvari, ki jih imate radi. Pojdite v restavracijo in naročite nekaj najljubšega in se nikoli glede ničesar ne pritožujte. Naročite tisto, kar vam je najbolj všeč ..., tudi če je edina stvar, ki vam je všeč, in njej namenite vso svojo pozornost — in njo uporabite kot izgovor, da boste to kar-ste.

In ko boste stvari, ob katerih žarite in se počutite dobro, uporabljali kot izgovor za namenjanje pozornosti in kot izgovor, da boste to kar-ste, se boste vklopili v to kar-ste in ves svet se bo začel spreminjati pred vašimi očmi. Ni vaša naloga, da ga spremenite za druge, - vendar pa je vaša naloga, da ga spremenite zase. Stanje cenjenja je popolna povezava z Izvorom, v katerem ne zaznavate pomanjkanja.

 

 

Avtor: ABRAHAM & Esther in Jerry Hicks

 

 

 

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 15:43