Sebičnost kot človeška narava

Sebičnost kot človeška narava


Nedelja, 04 Maj 2014 11:15  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 2607     natisni

Sebičnost kot človeška narava

 

Ljudje že od nekdaj želimo, da bi se nam drugi podrejali, da bi igrali po naših pravilih in to se odraža na vseh ravneh. To se odraža tako v domačem družinskem okolju, kot tudi drugje (v službi, v družbi, vsepovsod). Zgodilo se je, da ste se priružili mnogim drugim »nepravilno delujočim« ljudem okoli sebe, ki so že izgubili stik s svojim notranjim Sistemom Vodstva, ki vam govorijo: »Jaz ljubim in živim zelo pogojno - to pomeni, da se v dobrih pogojih počutim dobro, v slabih pa slabo. Nalagam ti torej pogoje. In ker si del mojega življenja, te bom pogosto imel na očeh. (Ker sem tvoj delodajalec, ker sem tvoja mati, ker sem tvoj oče ali ker sem tvoj učitelj, je moja naloga, da te imam na očeh.) In ko te bom gledal, se hočem počutiti dobro, kar pomeni, da se moraš obnašati tako, da se bom jaz, jaz, jaz, jaz, jaz počutil dobro. Nočem, da si sebičen. Obnašati se moraš tako, da se bom jaz (tvoja nesebična mati, tvoj nesebični šef, tvoj nesebični kdorkoli) počutil-a dobro. In če bom videl-a kaj takšnega, kar mi ne bo všeč, boš v težavah.«

To bi bilo sicer v redu, če bi okoli sebe imeli samo enega takšnega, ki bi od vas zahteval vedno enako. Toda ljudje so muhasti in tako veliko jih je in vsak pričakuje od vas nekaj drugega - na svoji glavi enostavno ne morete stati na dovolj različnih načinov, da bi vse osrečili. Kmalu ugotovite, da se lahko še tako trudite, vendar jih ne morete osrečiti. Radi bi vam povedali, da nihče med vami ni prišel sem zato, da bi poslušal nekoga zunaj sebe. Vsi ste vedeli, da vam bo življenje pomagalo rasti in da vas bo razširjena verzija vas klicala k sebi in da se boste vedno počutili dobro, ko boste šli v smeri rasti. Vaš namen je bil druge izpustiti iz enačbe. (Prav zares.)

Vaš namen ni bil življenje živeti tako, kot hočejo drugi. Sploh pa imajo vsi težave z namenjanjem pozornosti. (Ste opazili?) Koliko časa je bil vaš partner do vas resnično pozoren? Nihče si ne upa spregovoriti. Ne prav dolgo. Ne prav dolgo. Koliko časa je bila vaša mama resnično pozorna do vas? Ne prav dolgo. V tem nihče ni dober, ker niso vaši varuhi. Vsi se rodijo zato, da bi ustvarjali lastno življenje ...

Največja hinavščina (stvar, ki povzroča največ preglavic) pa je, da vam govorijo, kako pomembni ste jim, vendar je tisto, kar jim je najbolj pomembno, njihovo lastno počutje. Zato vas kar naprej skušajo voditi in nadzirati vaše obnašanje, da bi se sami počutili dobro.

In to jim zamerite, ker veste, da bi bilo življenje takoj mnogo lepše, ko bi le lahko sprejeli, da vsak živi zase. Kar sploh ni slaba stvar, ker to v resnici pomeni, da so vsi Izvorna Energija in da vsi pridejo zato, da bi sprožali nove rakete želja in rasli. Vsi imajo v sebi Izvor, ki jih vodi k vsemu, kar si najbolj želijo. Kako čudovit svet, kajne?

 

Avtor: ABRAHAM & Esther in Jerry Hicks

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 14:53