Kako lahko najbolj koristimo ljudem v stiski?

Kako lahko najbolj koristimo ljudem v stiski?


Nedelja, 17 Avgust 2014 15:27  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 3204     natisni

 

Kako lahko najbolj koristimo ljudem v stiski?

Kako lahko pomagamo, če vidimo prijatelja v neprijetni situaciji, ki živi v resnično neželenih okoliščinah ali brez nečesa, kar si močno želi? Z drugimi besedami, kako lahko drugim koristimo, namesto škodujemo?

Odgovor: Bodisi da vaš prijatelj negativno čustvo čuti zaradi situacije, v kateri je, bodisi da vi negativno čustvo čutite, ker se zavedate, v kakšni situacije je on, noben od vaju ni usklajen s Širšo Perspektivo. Ko razmišljate o prijateljevi težavi, mu resnično škodite, ker krepite Vibracijo težave in jo tako večate.

Prijatelj vas pogosto pripravi do še večjega razmišljanja o težavi, ko razglablja o podrobnostih, a ste z vsakim trenutkom pozornosti, ki jo namenite njegovi težavi, bolj oddaljeni od pomoči, ki mu jo resnično lahko ponudite.

V tem svetu nasprotij, v katerega ste osredotočeni, vsaka pozornost, ki jo namenite težavam vsekakor sproži Vibracijsko prošnjo za rešitve in te rešitve so vsekakor že na poti k vam. Torej z razpravljanjem o podrobnostih prijateljeve težave okrepite moč prošenj, vendar prijatelj ne potrebuje pomoči pri večanju težav, da bi okrepili njegove prošnje. To je naraven postopek, za katerega skrbi Vesoljni kontrast ... Ni razloga, da bi namenoma drezali v težave, da bi našli rešitve.

Prijatelju v težavah komajda pomagate, razen v primeru, ko ste se sposobni osredotočiti v smer rešitve, v smer, kamor si želi on, ali v smer, ki si jo vi želite zanj. Če ste odločeni, da se boste počutili dobro in se osredotočite na izboljšanje za prijatelja, čeprav kar naprej dreza v svojo težavo, bo moč vašega vpliva na izboljšanje ogromna. Z drugimi besedami, ko se osredotočite v smer rešitve, moči združite s svojim Notranjim Bitjem, z njegovim Notranjim Bitjem in z vsemi sodelujočimi sestavinami, ki jih je Zakon Privlačnosti že združil. Če pa si boste dovolili biti oglasna deska za njegove težave, bo moč vašega vpliva borna in mu ne boste koristili.

Toda dogaja se še nekaj skrb vzbujajočega: prijateljeva težava ni le sprožila rakete želja in jih poslala v njegovo Vibracijsko Resničnost, ampak ste med druženjem z njim in z osredotočanjem tudi sami sprožili rakete želja za svojega prijatelja in jih poslali v svojo Vibracijsko Resničnost. Z drugimi besedami, ta izkušnja je povzročila vašo rast in če se ne boste osredotočili v smeri rasti, - če se ne boste osredotočili na možno izboljšanje za prijatelja, - se boste oddaljili od lastne rasti.

Pomembno je vedeti, da negativno čustvo, ki ga pogosto čutite, ko se osredotočate na prijatelja v stiski, čutite pravzaprav zato, ker se s tem osredotočanjem oddaljujete od Sebe. Vaš prijatelj je morda res razlog za vaše osredotočanje, vendar ni razlog za vašo oddaljenost od Sebe. Ta razkol povzroči vaše osredotočanje.

Iskanje pozitivnih stvari in pričakovanje dobrega izida za prijatelje je edini način, na katerega jim lahko koristite, kajti nobeno dejanje ni dovolj močno, da bi obrnilo smer vaše negativne pozornosti.

Torej ne sebi ne drugim ne delamo usluge, ko se z njimi pogovarjamo o naših težavah ali skrbeh.

Osredotočanje na nasprotno od tistega, kar si želite, nikoli ne prinese nič dobrega. Škodi vam in vsakomur, ki ga potegnete v svoj negativni pogovor.

 

Avtor: ABRAHAM & Esther in Jerry Hicks

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 15:44