Utrinki misli

Kratke zelo poučne povedi, ki so se mi utrnile.

Utrinki misli09.10.2011  •  Avtor: Jani Pravst  •  Ogledov: 17109     natisni

Iskanje po naslovu ali opisu

Misel št:241
NAPREZANJE

Ni se vam treba riniti proti dobremu. Pisatelj znanstvenih in verskih esejev Lyell Rader je svetoval: »Če ne morete vrat odpreti z molitvijo, jih ne odpirajte na silo.« Tisto, kar je primerno za vas, hoče priti k vam. Tisto, kar ni primerno za vas, hoče zbežati pred vami.

Če se morate boriti za to, da bi nekaj dobili ali obdržali, vam ne pripada in vam bo bolje brez tega. Pripada vam nekaj boljšega. Če se je treba boriti, da bi nekaj dobili, se bo treba boriti, da bi to obdržali. Stvari vam ne pripadajo zaradi vašega ravnanja, ampak zaradi vaše zavesti. Ohranjajte svojo zavest na kar najvišji ravni in to, kar je vaše, bo prepoznalo vas obraz.

Autor: Tečaj Čudežev

 

 

Misel št:240
KDO NAS LAHKO PRIZADENE?

BOG PRAVI: »Kar koli trpi, ni del mene.« (DZU, 248)

ZAVZAMEMO STALIŠČE: »Lahko se odločim in spremenim vse misli, ki prizadenejo.« (DZU, 284)


Autor: Tečaj Čudežev

 

 

Misel št:239
KAKRŠNA JE VAŠA ŽENA, TAKŠNO JE VAŠE ŽIVLJENJE

Star pregovor pravi, kakršna je žena takšno je vaše življenje. Torej, vprašajte se, je vaša žena prijazna, je mogoče vedno dobro razpoložena, je zoprna, je neznosna? Torej to je lahko eden od razlogov zakaj je vaše življenje takšno kot je.

 

 

Misel št:238
NE MEČITE BISEROV SVINJAM

NE DOVOLITE SI BITI POPARJENI


Vsem se nam je že zgodilo, da smo bili poparjeni, ko so drugi 'popljuvali' naše sanje. Prijatelju ali sorodniku ste povedali za osebo, s katero bi se radi poročili, za podjetje, ki ga nameravate ustanoviti, ali za eksotično križarjenje, na katero se želite prijaviti. Ampak namesto »Kar pogumno!«, kar ste upali, da boste slišali, ste slišali prezirljiv »Bodi, no, resen!«. V hipu ste izgubi vnemo in obupali nad svojo nalogo ali pa ste se morali znova potruditi, da ste zbrali pogum in zagon za nadaljevanje. »Svojih biserov ne mečite svinjam,« (Evangelij po Mateju 7,6).

Ko drugi poskusajo zmleti vaše upe v rezalniku dvomov, Višja sila stoji ob vas. »'Kdo hodi z menoj? To vprašanje si zastavi tisočkrat na dan, dokler gotovost končno ne konča dvoma in prinese mir,« (DZU-156.8:l-2) Ko vas svet ne razume, ne sprejema oziroma ne podpira, niste sami. Pa tudi če bi izgubili vero vase, Bog vseeno verjame v vas.

Kadar ljudje rečejo »Bodi resen«, hočejo v glavnem reči Bodi majhen. Bodi omejen. Bodi v slepi ulici. Ujet sem v svojem svetu, omejenem s strahom, in tvoj velikopotezna vizija me ogroža. Zato zahtevam, da se plaziš v blatu z mano. Kako si drzneš zamajati moj drobni svet z večjimi moznostmi?! Predpostavka je, da sta uspeh in sreča nedosegljivi utvari, boj in trpljenje pa sta stvarnosti, s katerima moramo živeti. Poleg tega sta bridkost in beda res dobra soseda.
 

Autor: Tečaj Čudežev

 

 

Misel št:237
KAKO PRAVI UČITELJ POMAGA

Tako, da je prijazen in prijaznost je znak duhovne zrelosti. Vsakdo lahko filozofira. Le manjše število učiteljev pa se je pripravljeno spustiti v utvaro, da bi iz nje rešili človeštvo.

 

 

Misel št:236
ZAVESTNO IN NEZAVEDNO

Karkoli zavestno in nezavedno držimo tako v svojem umu kot v svojih čustvih, mu Vir v notranjosti samodejno da Obliko in Življenje.

 

 

Misel št:235
NARAVNANOST NA OBILJE

Ko se boste sprostili v svojo naravno Dobro-Bit, ko si boste govorili stvari, kot so »naravnan sem na obilje in zaupam Zakonom Vesolja -vem, kaj si želim, in zdaj se bom sprostil in to spustil v svoje življenje«, bo k vam začelo prihajati več zaželenih stvari. Če imate občutek, da se za boljše finančno stanje borite, svoje finančno obilje odrivate od sebe, ko pa se ob misli nanj začnete počutiti lahkotneje, takrat pustite, da k vam priteka več obilja. Zares je tako preprosto. 

Autor: Abraham

 

 

Misel št:234
NASPROTNA MNENJA DRUGIH

Osredotočanje na nasprotna mnenja drugih nikoli ni plodno, ker vedno povzroči notranjo neuglašenost, ki preprečuje izboljšnje okoliščin. Vedno bo obstajal nekdo, ki se z vami ne bo strinjal, in pozornost, ki mu jo boste namenjali, bo vedno povzročala vibracijsko neuglašenost z vašimi željami. Prisluhnite svojemu lastnemu Sistemu Vodstva - bodite pozorni na svoje občutke, — da boste lahko sami določili primernost svojih želja in svojega obnašanja.

Ne glede na to, kakšno mnenje boste imeli, bo vedno obstajal nekdo, ki se ne bo strinjal z vami, ki ne bo v harmoniji z vami. Zato tako odločno govorimo in bi tako radi, da razumete, da je največji podvig priti v harmonijo s tem kar-resnično-ste.

Autor: Abraham

 

 

Misel št:233
Bog naj drži z nami

Bog v katerega verjamemo, naj bo tisti, ki drži z nami in ne tisti, ki je proti nam.

 

 

Misel št:232
KAJ POMENI RAZLIČNA VIBRACIJA

Ko se vaše počutje močno razlikuje od počutja nekoga drugega v vaši družbi, se pogosto težko sporazumeta; če boste vzdrževali svojo pozitivno vibracijsko držo, pa se vam bo na tem pozitivnem mestu sčasoma pridružil ali pa bo odvibriral naravnost iz vašega življenja. Ne-srečni ljudje lahko ostajajo del vašega življenja samo tako, da jim namenjate pozornost.

 

 

Stran : 1 od 24 . Najdenih rezultatov skupaj: 238