Utrinki misli

Kratke zelo poučne povedi, ki so se mi utrnile.

Utrinki misli


09.10.2011  •  Avtor: Jani Pravst  •  Ogledov: 13398     natisni

Iskanje po naslovu ali opisu

Misel št:217
OBILJE

Preden lahko obilje sploh pride k nam, ga moramo na nek način začutiti.

 

 

Misel št:216
ZAKAJ SOVRAŽIMO DRUGE?

Star indijanski pregovor pravi, nikoli ne sodimo nekoga, če prej nismo vsaj tri tedne bili v njegovih čevljih. Ko boste to storili, potem ne boste obsojali nikogar več.

 

 

Misel št:215
KAKO PREMAGATI DEPRESIJO

Edina možnost, da premagate depresijo je, da ne izgubite UPANJA. Dokler le vidite kako možnost, pomeni, da niste izgubili upanja. zato nikoli ne izgubite UPANJA in premagali boste depresijo.

 

 

Misel št:214
KOLIKO VPLIVAJO GENI NA BOLEZEN?

Le 5% je možnosti, da zbolimo za neko boleznijo na podlagi genske zasnove, 95% možnosti, da zbolimo pa je vpliv okolja Primer:
Če otrok iz ne-rakave familije pride živet v rakavo familijo ima 95% možnosti, da zboli za rakom.

Avtor: Bruce Lipton

 

 

Misel št:213
BORITI SE PROTI NEČEMU

Če se borite proti nečemu, potem temu dajete moč, v bistvu, dajete svojo življensko energijo. Zato se ne bomo borili proti nikomur in proti ničemur, naj oni počnejo kar hočejo, seveda v mejah ne škodljivega.

 

 

Misel št:212
KO SE DOBRO SPREMINJA V ŠE BOLJE

Ko začnete pripovedovati zgodbe o svojem telesu, o svojem življenju in svojem delu ter o ljudeh v vašem življenju, ki se počutijo dobro, ko jim to poveste, boste dosegli stalno povezavo s tem Dobrim-počutjem, ki že tako vedno teče vam naproti. In ko se osredotočate na stvari, ki jih želite, ter občutite pozitivna čustva med osredotočenjem, takrat dostopate do moči, ki ustvarja svetove in jo s tem usmerjate naproti vašem predmetu pozornosti in tako dobro le še multiplicirate. 

 

 

Misel št:211
PREPRIČANJE - LE MISEL

Prepričanje je le misel o tistem, o čemur neprestano razmišljate. Prepričanje ni nič drugega, kot kronični vzorec misli in vedno imate možnost, da ta vzorec zamenjate z drugim boljšim vzorcem. To naredite tako, da začnete pripovedovati drugo, boljšo zgodbo o sebi in tako boste začeli privlačiti boljše stvari v svoje življenje.

 

 

Misel št:210
KAJ SI ŽELITE?

Ni mogoče, da bi bili osredotočeni na tisto kar si ne želite, ne marate ali nočete v zameno pa bi dobili tisto kar si želite, kar hočete oziroma kar imate radi.

 

 

Misel št:209
ZASVOJENOST

Veste, kaj je zasvojenost? Zasvojenost je dovajanje nečesa telesnemu sistemu, na kar se vaše telo privadi. 
Privadi pa se tako dobro, da, ko mu tega NE dovajate, hoče prav to.
 
Obstaja tudi zasvojenost z mislimi, pri kateri gre za isto stvar. Neka miselna navada je tako močna, 
da takrat, ko jo poskusite opustiti, čutite, da jo je skoraj prijetneje ohraniti kot pa ne.

Autor: Abraham

 

 

Misel št:208
NOBEN ČLOVEK NI POPOLN

Noben človek ne obvladuje vsega 100 odstotno oziroma, ne poseduje vseh odlik 100 odstotno. Obvladujemo oziroma posedujemo nekje 80 odstotkov vseh odlik, s tem, da nekdo obvladuje tisto česar mi ne obvladujemo in obratno. To pomeni, da pri vsaki osebi vedno obstaja 20 odstotkov nečesa, česar ti ne morejo dati oziroma nuditi. Seveda, napaka, ki pa jo po večini delamo vsi ljudje, je ta, da od nekoga pričakujemo nekaj iz območja teh 20 odstotkov, kjer je človek šibak, iz območja iz katerega nam ne more nuditi, namesto, da bi se osredotočili na preostalih 80 odtstotkov in zato prepustimo vse kar je pri nekomu dobrega.

Bodimo razumni torej in ne zahtevajmo od nekoga tisto, česar ne more dati, saj to je del nečesa iz področja tistih 20 odstotkov, ki mu manjka do popolnosti.

 

 

Stran : 1 od 22 . Najdenih rezultatov skupaj: 214