Utrinki misli

Kratke zelo poučne povedi, ki so se mi utrnile.

Utrinki misli


09.10.2011  •  Avtor: Jani Pravst  •  Ogledov: 13148     natisni

Iskanje po naslovu ali opisu

Misel št:211
PREPRIČANJE - LE MISEL

Prepričanje je le misel o tistem, o čemur neprestano razmišljate. Prepričanje ni nič drugega, kot kronični vzorec misli in vedno imate možnost, da ta vzorec zamenjate z drugim boljšim vzorcem. To naredite tako, da začnete pripovedovati drugo, boljšo zgodbo o sebi in tako boste začeli privlačiti boljše stvari v svoje življenje.

 

 

Misel št:210
KAJ SI ŽELITE?

Ni mogoče, da bi bili osredotočeni na tisto kar si ne želite, ne marate ali nočete v zameno pa bi dobili tisto kar si želite, kar hočete oziroma kar imate radi.

 

 

Misel št:209
ZASVOJENOST

Veste, kaj je zasvojenost? Zasvojenost je dovajanje nečesa telesnemu sistemu, na kar se vaše telo privadi. 
Privadi pa se tako dobro, da, ko mu tega NE dovajate, hoče prav to.
 
Obstaja tudi zasvojenost z mislimi, pri kateri gre za isto stvar. Neka miselna navada je tako močna, 
da takrat, ko jo poskusite opustiti, čutite, da jo je skoraj prijetneje ohraniti kot pa ne.

Autor: Abraham

 

 

Misel št:208
NOBEN ČLOVEK NI POPOLN

Noben človek ne obvladuje vsega 100 odstotno oziroma, ne poseduje vseh odlik 100 odstotno. Obvladujemo oziroma posedujemo nekje 80 odstotkov vseh odlik, s tem, da nekdo obvladuje tisto česar mi ne obvladujemo in obratno. To pomeni, da pri vsaki osebi vedno obstaja 20 odstotkov nečesa, česar ti ne morejo dati oziroma nuditi. Seveda, napaka, ki pa jo po večini delamo vsi ljudje, je ta, da od nekoga pričakujemo nekaj iz območja teh 20 odstotkov, kjer je človek šibak, iz območja iz katerega nam ne more nuditi, namesto, da bi se osredotočili na preostalih 80 odtstotkov in zato prepustimo vse kar je pri nekomu dobrega.

Bodimo razumni torej in ne zahtevajmo od nekoga tisto, česar ne more dati, saj to je del nečesa iz področja tistih 20 odstotkov, ki mu manjka do popolnosti.

 

 

Misel št:207
OPAZOVALEC

Opazovalec je človek, ki zmore postati prevodnik, zmore vibrirati na takšni postavitvi, da ne prevzema več karme drugih na sebe, ampak dopušča šolanje tudi drugim, kar pomeni, da se ne vmešava v zadeve drugih, zadeve drugih le opazuje in pomaga le takrat, ko ga drugi prosijo za pomoč.

 

 

Misel št:206
SVET OKOLI NAS

Vse, kar vas obkroža, poglejte z očmi opazovalca. Vi ste soigralec v gledališki igri in istočasno igrate iz razdalje. Medtem pa opazujete vsak premik v okolici.

  • Če vam je karkoli predlagano, ne hitite z zavrnitvijo.
  • Če dobite nasvet, poskušajte razmisliti o njem.
  • Kadar slišite tuje mnenje, ne skočite takoj v debato.
  • Če se vam dozdeva, da nekdo ne ravna dobro, ga pustite.
  • Okoliščine so se spremenile in ni potrebno, da ste zato zaskrbljeni. Poskušajte sprejeti spremembe.
  • Ne glede na to s čim se ukvarjate, delajte to na najlažji način.
  • Če se znajdete pred odločitvijo, dajte prednost tisti varianti, ki je lažja.
  • Pustite svet in opazujte njegovo gibanje. Opazujte ga kot moder učitelj, ki učencu daje možnost izbire in ga samo občasno potisne v potrebno smer. Boste videli, kako se bo svet ovil okoli vas.
 

 

Misel št:205
RESNICA LJUBEZNI

Resnica ljubezni prihaja od Življenja in kdor pozna resnico ljubezni, je v njegovih rokah moč nepredstavljive veličine, kar pa mu prinaša veliko nasprotnikov. Najhujši niso tisti, ki ne vedo za Življenje, ampak tisti, katerih zaslepljeni razum je prepričan, da govorijo v Njegovem imenu. V Njegovem imenu se upirajo resnici, in v strahu, da bodo izgubili to, kar so tako dolgo varovali. Kajti resnica ljubezni, lahko prihaja le od Življenja in le ta resnica je resnica ljubezni, ki pa ni resnica človeškega razuma. 
Zaslepljeni ne ve, da ne vidi. Vidi, kar hoče videti in to je dvom o resnici.

 

 

Misel št:204
LJUBEZEN JE..

Ljubezen je združitev dveh svetov in svetove lahko združujejo le tisti, ki sprejemajo svoj lastni svet.

 

 

Misel št:203
KAKO DO ŽELJENEGA REZULTATA?

Razmišljajte dovolj časa tisto kar si želite, ne tisto, kar ne želite.

Kako to poteka:

Ni važno, o čem razmišljate, - signal oddajate zdaj. To je vaša točka privlačnosti. In ko je točka privlačnosti aktivna borih 17 sekund, se nanjo odzove Zakon Privlačnosti. Z drugimi besedami, misli se pridruži še ena misel z enako vibracijo, kar moč ustvarjalne energije poveča. Ko na nekaj mislite borih 68 sekund, se stvari začnejo tako premikati, da ostro oko lahko zazna začetek manifestacije. To je vse: 68 sekund govorjenja ali razmišljanja o zaželenem namesto o trenutnih okoliščinah. Ali so v vašem življenju katere stvari takšne, kot bi radi, da bi bile? Še naprej pripovedujte to zgodbo. Ali so v vašem življenju katere stvari takšne, kot si ne želite, da bi bile? Te zgodbe ne pripovedujte.

 

 

Misel št:202
DENARJA JE VELIKO

Denarja je veliko. Nič ni šlo narobe. Vse, kar si želite, že čaka na vas. Vzemite si čas, da ga prejmete.

Ničesar vam ni treba narediti; naredili ste že vse. Vse, kar je treba narediti, je, da se sprostite in dovolite, da zaželeno priteka v vaše življenje.

Prisluhnite Izvornemu bobnarju v sebi. Prisluhnite klicu Izvora, ki vas kliče v smeri zaželenega. Da se premikate v tisti smeri, veste po tem, da stvari postajajo lažje, kar pomeni, da vam resnično, resnično prijajo.

Autor: Abraham

 

 

Stran : 1 od 21 . Najdenih rezultatov skupaj: 208