Po komu se zgledovati? Koga na vlado?

Po komu se zgledovati? Koga na vlado?


Torek, 01 Julij 2014 11:16  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 2121     natisni

Pravilno - Napačno

 

 

To vprašanje buri duhove že od nekdaj. Miselnost, da obstajata pravi in napačni način življenja ter da je cilj družbe sčasoma najti pravi način življenja in potem vse druge prepričati ali prisiliti, da se z njim strinjajo, je vsekakor napačna in izkoriščevalna (osnova za manipuliranje)

Raznolikost življenja na zemlji ima izjemno vrednost in koristi vsem ljudem, ker iz raznolikosti vzklijejo vse nove zamisli in razvoj. Brez raznolikosti se ne bi premaknili nikamor.

Naj to popačeno domnevo nadalje razložimo tako, da se pretvarjamo, da se celotno prebivalstvo tega sveta med seboj glede nečesa popolnoma strinja. Recimo, da ste s prepričevanjem in s prisilo prišli do svetovnega sporazuma o primernem načinu življenja. Toda na ta svet se iz Ne-fizičnega sveta vsak dan rodijo novi dojenčki s svojim svežim razumevanjem - in želijo si drugačnosti. Gre za popoln proces, pri katerem vas nekaj pride (z rojstvom), nekaj odide (s smrtjo), medtem pa vas večina ostane, s čimer zagotavljate razvoj in stabilnost.

Kot posamezniki, pa tudi kolektivno, nenehno oddajate Vibracijske prošnje za boljše življenje na vašem planetu. Teh prošenj ne morete nehati oddajati ne kot posamezniki ne kot celota, - odzivno Vesolje pa se nanje nenehno odziva.

Ta stabilni, osrednji del vašega prebivalstva, ki smo ga pravkar omenili, ponavadi trmasto vztraja pri svojih omejenih prepričanjih (z osredotočanjem na obstoječe okoliščine). S tem pa preprečujejo takojšnjo korist, ki bi jo imeli, ko bi se osredotočili na izboljšanje ... in potem starejši ljudje med vami, ki so »trdnejših prepričanj«, umrejo, odprti in navdušeni pa se rodijo. In tako se življenje ves čas izboljšuje v odziv na prošnje, ki vam jih pomaga oblikovati življenje.

Mnogi bi temu nasprotovali in rekli, da obstajajo ideologije, ki bi hitreje privedle do boljšega življenja, in da celo znotraj teh ideologij obstajajo tisti ljudje, ki so primernejši za vodenje, uvajanje zakonov ter sprejemanje najboljših pristopov do življenja, in vse to oblikovanje gline življenja vsekakor je zabavno in prinaša zadovoljstvo. Vendar se na planetu katerem živite dogaja nekaj veliko večjega kot to: na milijarde vas je, ki živite v popolni raznolikosti, tako kot ste tudi vedeli, da boste, in nenehno prosite za izboljšanje, s tem pa prihodnjim rodovom postavljate temelje boljšega življenja. Če bi to razumeli in ne bi nič več kričali po »enem pravem načinu življenja«, bi se stvari hitreje obrnile na bolje.

Odgovor na vprašanje, kdo med nami je najprimernejši za določanje meril, pogojev in načinov življenja za ostale, je: Nihče ni bolj primeren, kot ti sam, da določaš merila zate. Toda naj vas ne skrbi, saj ne morete nehati oddajati prošenj, Izvor pa jih nikoli ne more nehati izpolnjevati. In ko boste vi, prav tukaj in prav zdaj, nehali odrivati od sebe to, za kar ste prosili (z osredotočenjem na neželeno), se bo to v vašem življenju pojavilo takoj. Skratka, če se osredotočate na nekaj prijetnega, kar dela vaša vlada ali nek voditelj, - se ne upirate stvarem, ki ste jih izbrali, zato naravno tečejo k vam. Če pa se obremenjujete z nečim, kar ste videli, ali se borite proti temu, neželeno stvar uporabljate kot razlog, da se upirate toku vsega, kar ste Vibracijsko že ustvarili.

Cenite svojo vlado ali katerokoli drugo, kakor najbolje znate; in na tak način si boste dovolili blesteti tako, kot ste sami za to že poskrbeli in kar je že na poti k vam. Mogočni Zakon Privlačnosti je vedno, brez izjem, najprimernejši za to, da vam pomaga živeti po merilih, ki si jih določite kot posamezniki.

 

Avtor: ABRAHAM & Esther in Jerry Hicks

Zadnja posodobitev:  Nedelja, 24 April 2016 15:44