Pripravimo se na najboljše

Čim manj poslušajte tiste "realiste", ki vam pravijo kako hudo bo.

Pripravimo se na najboljše


Nedelja, 15 Januar 2012 10:19  •  Prispeval: Jani Pravst  •  Ogledov: 3744     natisni

Priprava na najslabše

 

Ste se kdaj ustavili, da bi opazili, kolikokrat pričakujete najhujše? Razmišljamo o najslabših mogočih scenarijih, se bojimo najhujšega, pričakujemo najhujše, smo prepričani, da bodo naši prijatelji in naši dragi o nas mislili najslabše in tako dalje. Izrekov o najslabšem je nešteto. Z njimi nas družba trenira, da se pripravimo na najhujše. A kaj, ko bi to obrnili? Kaj ko bi razmišljali o najboljšem, namesto da s tem, ko se osredotočamo na najslabše, aktiviramo najslabše in to tudi pritegnemo v svoje življenje?

Nihče od nas ne ve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, torej je prav tako realistično, da se pripravimo za najboljše, da bi se prepričali, da gre vse čimbolj gladko, kot bi bilo, če bi pripravili na najslabše. Resnično je vse, kar lahko stori katerikoli od nas, to, da v trenutku reagira najbolje, kot zna.

 

Priprava na najboljše


Kakšna bi bila torej priprava na najboljše?


Ujemite se v dejanju priprave najslabšega scenarija in ga izbrišite svojih misli. Čestitajte si, ker ste se ujeli in ker delate na tem, da spremenite miselne vzorce. Nato nadomestite stare prizore z najboljšim mogočim scenarijem. Ponavljajte notranji prizor tako dolgo, da je najslabši scenarij le še oddaljen spomin. Pogosteje ko boste pazili na to, da se vam najslabši možni scenarij ne bi prikazoval v vaših mislih in si boste tako popravljali vašo miselnost na pripravo na najboljši možni scenarij, bolj se vam bodo uresničevali vaši najboljši možni scenariji.


Morda se boste celo poskusili na aktiven način. Namesto da bi čakali na to, da se najslabša misel prikrade do vas, poskušajte sami izoblikovati svoj  " v najboljšem primeru " . Lahko je karkoli, od izpopolnjenja igre v vašem najljubšem športu pa do govorjenja pred živim občinstvom.
Proces lahko začnete s fizičnim opazovanjem vašega vzornika in nato sceno ponovite, tako da vzornika zamenjate s seboj. Ponavljajte sceno tako dolgo, da občutite, da v resnici posedujete vadeno spretnost.

Zadnja posodobitev:  Torek, 26 April 2016 08:26